luni, 6 august 2012

La plimbare prin Romania

     Cunoscută localitate balneară, Slănic Moldova este situată pe versantul estic al Carpatilor Orientali (în masivul Nemira) la înăltimea de 530 m pe valea pârâului Slănic. Orasul se desfăsoară într-o depresiune acoperită de păduri de foioase si conifere. Slănic-Moldova, oras în estul României (Judetul Bacău), asezat pe râul Slănic (un afluent al Trotusului), la poalele Muntilor Nemira (Carpatii Orientali), altitudine 530 m, într-o vale înconjurată de păduri de fagi si brazi, la 84 km sud-vest de Municipiul Bacău (resedinta Judetului Bacău). Statiune cu sezon permanent, cu o climă intramontană-depresionară temperată, cu un aer pur, lipsit de praf si particule ce pot provoca alergii, si bogat în aerosoli răsinosi si ioni negativi. Temperatura medie anuală este de 7,4 °C .
     Statiunea Slănic Moldova este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale, izvoare descoperite încă din anul 1801. În 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar în 1877 au apărut primele instalatii balneare.
     De-a lungul timpului, calitătile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obtinute la expozitiile internationale de la Paris, Viena, Frankfurt/Main etc. Specialistii le-au comparat cu apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy, Aix-les-Bains etc. Botezată "Perla Moldovei", Slănic Moldova asigură tratament pentru tulburări digestive (gastrite cronice hipo- si hiperacide, ulcere gastrice si duodenale, la un interval de cel puțin 3 ani de la faza dureroasă, afectiuni stomacale postchirurgicale, colite cronice atipice, colon inflamabil, constipatie cronică), boli hepatobiliare (dischinezie biliară, colicistită cronică cu sau fără calculi, stări postoperatorii în boli ale ficatului), boli metabolice si nutritionale (diabet melitus, forme usoare si intermediare, obezitate), boli ale rinichiului si urinare (stări de după tratamentul infectiilor urinare, acolo unde nu au existat leziuni sau dereglări renale).
     Cura externă cu apele minerale de la Slănic Moldova ajută la tratamentul bolilor reumatismale degenerative si diartritice, al celor cardiovasculare si respiratorii (astma alergică, traheobronsite cronice, rinosinuzite cronice, emfizem pulmonar), tratamentul bolilor endocrine (stări prepubertale la copii hiperreactivi), al bolilor ginecologice (sindrom ovarian menopauzal) si al altor boli.
Pentru cura internă cu apă minerală se recomandă izvoarele nr.l, nr.8 si 8 bis (aflate în acelasi pavilion) si izvoarele nr. 1 bis, nr.3 si nr. 10 (aflate într-un alt pavilion). Aici există instalatii pentru băi calde în cada cu apă minerală, instalatii pentru terapie respiratorie (aerosoli si inhalatii), electroterapie si hidroterapie, bazine pentru kinetoterapie, mofete, instalații pentru tratamentul anumitor boli vasculare periferice, si pentru gimnastica medicală.
     Pacientii pot ajunge cu autocarul la Târgu Ocna (18 km), unde există un sanatoriu balnear subteran, cu un microclimat de salină. Statie de îmbuteliere a apei minerale. Statiunea dispune de numeroase hoteluri si vile, de un complex sanatorial, etc.
sursa:  wikipedia.org

        
4 comentarii:

Fábio Martins spunea...

Very nice set of so many different places

Noke spunea...

Sehr schöne Bilderserie.

Gruß
Noke

Karin M. spunea...

Wunderbare Aufnahmen einer herrlichen Landschaft. Ein Foto ist schöner als das andere.
Liebe Grüße, Karin

LOLITA spunea...

Niste peisaje deosebite care te incarca de energie doar privindu-le... Multumim pentru ca ne-ai prezentat aceasta frumoasa statiune!
Ganduri senine si racoroase! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

grupul de lectură

google verification

google0f595f0fff9ff57f.html